project star
2012
award winner
Faneuil Hall Visitor Center
Downtown/Financial District
Georgian
National Historic Landmark
Completed

42.3602172, -71.0547732

Faneuil Hall has been a central hub of Boston since 1742, which is why any construction or renovation must be done with utmost care. To create a National Park Service Transportation and Information Hub, the recent renovation included selective demolition throughout the basement and market level. The removal of exterior paving made way for new stairs and a ramp, while new construction and rehabilitation of the basement made way for new public education space, public toilets, National Park Service offices, and storage space. The construction of a new visitor contact station, public information displays, museum store, and interior stair in the market level also add to the visitor's overall experience at Faneuil Hall.

 

As a National Historic Landmark, all renovations must have minimal impact on the building's historic, character-defining features. This renovation project was a thoughtful process with the most significant alterations occurring in more modern sections of the iconic building. Developers preserved a viewing window onto the surface of the central foundation wall, the only standing trace of the original structure's north wall.
 

Thank you to all our corporate members, including: